Home Geschiedenis Werkwijze
Werkwijze E-mail
Voor de vervaardiging van meubels en ontwerpopdrachten kunt u WeimersWoonWerk op verschillende manieren raadplegen. Met een mailtje, telefoontje of een bezoek aan mijn atelier legt u mij uw wensen voor.  Wellicht heeft u al een goed beeld van het meubel gevormd. Het kan ook zijn dat u ‘iets’ gemaakt wil hebben van bijvoorbeeld zebrano omdat u dat zo’n sprekende houtsoort vindt. In dat geval ontwerp ik voor u het gewenste meubel. Aan de hand van uw eisen en kenmerken waaraan het meubel moet voldoen, bied ik u een offerte aan, eventueel met een 3D-impressie. 
WeimersWoonWerk vervaardigt meubels van massief hout, edelgefineerde plaatmaterialen of plaatmaterialen met een RAL-kleur. Tevens kunnen - al naar gelang het ontwerp - glas, staal, hardsteen, plexiglas of andere materialen in het meubel verwerkt worden.

Wanneer u de offerte accepteert koopt WeimersWoonWerk de benodigde materialen. Door het brede netwerk aan leveranciers kan al het gewenste materiaal, accessoires en toebehoren geleverd worden.

Als eerste stap in de vervaardiging van het meubel wordt een tekening op schaal gemaakt waarna een houtstaat opgesteld wordt. Op deze staat staan alle benodigde materialen in mm aangegeven. Aan de hand van de houtstaat worden de afzonderlijke onderdelen van het te vervaardigen meubel volgens de wetten der meubelmaker op maat gezaagd. In het geval ik met massief hout werk, zaag ik het bruto aan en schaaf het vervolgens op de vlak/vandiktebank op maat. Na het verzamelen van de netto materialen worden eventuele profielen en/of kantafwerkingen aangebracht. Vervolgens worden de onderdelen samengesteld middels een in eerste instantie houten verbinding. Nadat het meubel gemonteerd is volgt als laatste stap de afwerking die bestaat uit het schuren van het volledige meubel en het bestrijken of inwrijven met natuurvriendelijke olie, was, blanke of op RAL-kleur gespoten lak.